Wat te doen?

De vakantieappartementen op de Katermeerhoeve zijn de ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen, zowel per fiets als te voet.

De nieuwe mijnsite be-MINE is alvast een bezoekje waard. Je kan naar het mijnmuseum waar een rondleiding door ex-mijnwerkers mogelijk is, voor meer activiteit is er de avonturenberg op de “terril” of mijn zwemparadijs waar je de gigantische duiktoren TODI aantreft.

Een wandeling door de mijncité met een multiculturele hapjestocht en een bezoek aan de mijnkathedraal, de Fatih moskee en het park van de directeur geven je een indruk van de gastvrijheid, lekkernijen en architectuur van de vele nationaliteiten in de mijnstreek.

Zin in een interessant bedrijfsbezoek in de nabije omgeving? Een greep uit de mogelijkheden:

  • Flanders’ Bike Valley, een nieuw toponderzoekscentrum voor de fietssector,
  • Coldset Printing Partners, waar je oog in oog staat met de gigantische drukpersen van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen,
  • Blueberry Fields, één van de grootste blauwbessenbedrijven van België
  • Brandweer
  • De Stalse Schans, een sympathieke schapenboerderij met een 70-tal productieve melkschapen en een 150 lammetjes. Je proeft er van heerlijk roomijs en verschillende soorten kazen.

Genieten van de natuur kan aan De Watersnip met een prikkelpad en een boeboekswandeling voor de kinderen, het recreatieoord ‘t Fonteintje en het domein de Paalse Plas met de Millenniumgolf.

Met zoveel natuur kan je prachtige wandel- en fietstochten maken. De drieprovinciënroute, de fietsknooppunten en de verschillende wandelpaden geven mogelijkheden genoeg. Diverse kaarten zijn gratis ter beschikking.

Wil je wel de streek verkennen maar ben je niet zo actief? Met elektrische scooters kan je rondtoeren via uitgestippelde routes, al dan niet met eetgelegenheid.

Winkelen of kuieren kan op be-MINE boulevard. Gezien onze ligging is Luik (60km), Brussel (60km), Antwerpen (60km), Hasselt (20km) en Maasmechelen Village (40km) gemakkelijk bereikbaar.

Na zoveel activiteiten en belevenissen rammelen de magen. De honger kan gestild worden in de nabijgelegen restaurants: Bistro Belge op 300m, Paal 26 op 800m of EdiVero, een topsportrestaurant bij bike valley op 1000m. Smakelijk!